Yasmin's FotoPage

By: Yasmin Mohd Hasni

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 12-Feb-2008 18:35 Email | Share | | Bookmark
Feel like extremely UNSURE, finds comfort onto adorable photos

In life, when you are feeling ; get over it quickly , start with a simple


Monday, 24-Dec-2007 14:00 Email | Share | | Bookmark
Pitstop seterusnya Bath!

 
 
Selesai makan-makan tepi bridge comey...Kami bertolak menuju ke Bath. Calling-calling para jejaka idaman Nottingham, they all dah hampir sampai Bath. Hmmm, mulai petang nih kami akan jalan-jalan melawat kawasan bersama Pitt, Fairuz & Sani. Mereka dah jumpa spot tok parking, Kapten Ahmad pusing-pusing carik parking; Suasana Christmas Eve di bandar Bath nih sibuk sungguh, kereta beratur-atur, mesti last minute shopping nih. Tips: Beli bekalan makanan siap2 sebelum Christmas Eve. Adakalanyer kita tunggu great bargain - makanan dijual at reduced price; but never leave it until the 24th! Roti abis! Telur abis! Sandwich filler lagi laa tak de...Terkilan sebab tak beli dua bantal roti semalam but never fear! bekalan lauk dan nasi kami masih ada (alhamdulillah) walaupun bekalan roti dah tak ade; Kami jalan-jalan ambik gambar lagi...sambil berjalan menuju ke Park, jumpa Melayu dari Manchester, kami pun sembang-sembang. Dah puas bergambar, singgah kedai buku beli postcards murah, but Information Centre dah tutup jadik tak dapat ler beli fridge magnet.


Monday, 24-Dec-2007 10:00 Email | Share | | Bookmark
Hari Kedua Winter_Trip_2007

Aisyah ganti cameraman unggul...
Eh! pandang ape tuh?
 
View all 4 photos...
Wokay!! Ke mana kita hari nih...oh Kapten Ahmad kate kita ikut jalan2 kampung menuju ke bandar Bath; mana ada tempat menarik kita berhenti rehat makan brunch. Pukul 10am dah check-out dari Travelodge...sebelum tuh sempat snap gambar tuh. Nih satu jer gambar Travelodge dalam trip nih yg sempat di ambik...hari2 berikutnyer lupa nak ambik. Anyway, ikut cakap Kapten Ahmad - driver yg setia, co-pilot pon baca peta...dari Birmingham, kami pon menuju ke South melalui pekan Pershore, jalan2 tengok pemandangan indah, singgah makan kat bridge Pershore Old Bridge yang comey...Misi utama perjalanan yang nih ialah melihat suasana pekan, kampung..ladang...bawak anak2 ngan adik2 round-round..Nak snap gambar tapi tak buleh, sebab cermin kereta mak ai!! boleh tahan dakinyer...bile tengok2 kereta lain memang semua lebih kurang serupa hitamnyer...Kapten Ahmad kata mungkin sebab jalan nih ditabur Grit Salt (betul ker??) Depa tabur garam atas jalan tok kurangkan kelicinan jalan yang diliputi ice. Bila ada garam kereta melusup laju bleh control lagi lah...


Sunday, 23-Dec-2007 19:00 Email | Share | | Bookmark
Jumpa dah travelodge yang dicari....

Chef Min sibuk susun lauk...
Meh kita bedal dulu lah rojak buah nih!
 
View all 4 photos...
Pusing2 tok kuar dari CW...akhirnya kami sampai ke Travelodge Birmingham Frankley...apa lagi, sebaik saje letak beg, adik2 beransur ke bilik mereka, co-pilot Min tukar topi jadik chef Min plak...tak de le masak beria mana, masak nasi jer ; lauk pauk tok santapan malam tinggal panaskan jer...; perkara paling penting pastikan nasi di masak sampai buka tingkap supaya tak trigger smoke alarm! Apa ek?! lauk yg kite makan malam tuh? tak berapa ingat...tengok jer laa gambar2 tuh. Selesai makan, adik2 pon beeransur ke bilik mereka selepas set tok gerak kul 10am esok & alas perut dulu (buat kopi/teh panas) kat bilik; brunch seperti biasa - dalam kereta! Bila malam menjelang, kami empat beranak baring2 sampai tengok movie; adik2 kat bilik study tok Jan exam - itu antara janji trip kali nih; siang berjalan - malam kena ulangkaji subject memasing - tak bawak nota tak boleh ikut trip nih...adik2 kita, insyaAllah sorang bakal Cikgu Bio, sorang Cikgu Maths. sorang Cikgu Fizik & sorang lagi Pharmacist - KMin & family akan sentiasa doakan kejayaan adik2 semua!


Sunday, 23-Dec-2007 16:00 Email | Share | | Bookmark
Destinasi pertama...Cadbury World

Posing manis adik2 depan kilang Cadbury
Yusuf & Kakak Lina nye
Aksi Alya
View all 12 photos...
Selepas sejam lebih perjalanan, sampailah kami ke Cadbury World (CW) di Birmingham. Ini kali kedua Yusuf & Alya ke CW...apa lagi orang dah berpengalaman, belom parking MPV derang dah mintak nak ke playground.. hish tak sejuk ker...?! Adik-adik semua excited...lom pernah sampai CW...tapi ada sorang tuh kata dia akan "kuat" tok tahan diri dari beli cokelat! Azam dia ialah tak akan makan cokelat di UK, tak pe.. tak pe...kuatkan semangat tuh...sementara kami semua bershopping cokelat murah di factory outlet dia... Ari nih last CW buka sebelum cuti Christmas, pekerja2 kat CW nih happy sungguh, macam kite lah kat M'sia bila time dah dekat nak balik kampung for Raya. Selesai shopping kita pon tunaikan permintaan anak2 yg nak ke playground...eh?! bukan anak2 jer yg sibuk nak main kat playground tuh, anak2 dara ku jugak sibuk same...berposing kat playground dalam suasana petang yg sejuk tuh. Ambik, ambik gambar pepuas...Bila dah tak tahan kesejukan kat luar, kami pon visit museum Cadbury...dok kat dalam tuh, baca tuh baca nih, gambar dan gambar lagi...syok betul jalan ngan adik-adik nih...puas bergambar! Hari dah gelap...disebabkan bertolak lambat...CW saje yang dilawati kat Birmingham nih...lain kali kalau diizinkan Allah boleh sampai lagi Birm. nih...Sebelum berangkat kita posing ramai-ramai di depan pokok Christmas - penat gak lah posing mengikut arahan cameraman unggul - Kapten Ahmad. OK mari kita carik jalan cam mane nak pi Travelodge Birmingham Frankley nih..ok co-pilot (Min lah tuh..)...baca peta sat (kita tak de Pakcik Tom...masih gagah lagi guna Pakcik Map)


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net